Sniktitt: Spillåret 2017

Noen ganger hender det at jeg går inn i en filosofisk transe, hvor jeg grubler over livets mysterier. Hvordan ser fremtiden ut for spillmediet? Hvilke spill kan toppe de som allerede har kommet? Eller det verste av alt: hva om jeg en dag bare mister min interesse for spill?

Hvor dum går det egentlig an å bli... Selv etter å ha kommet meg ut i full jobb og generelt har mindre tid enn før, så er spillinteressen like brennende i dag som den har vært de siste 20 årene. Om ikke enda større. 2016 har totalt sett vært et nokså godt spillår og 2017 ser definitivt også ut til å ville slå på stortrommen. Her er noe av det jeg ser frem til i året som kommer:


Tales of Berseria
Allerede i årets første måned, dukker det opp et tilskudd til en av mine favorittserier. Tales of Berseria introduserer for første gang en kvinnelig hovedperson (om man ser bort ifra todelingen i Xillia). Rent generelt ser det også ut til å bli et av de mer dystre spillene i serien. En og annen nyhet kan man vel regne med, men Tales-spillene har nok også blitt kjent for å være i overkant like ettersom årene har gått. Men, så lenge serien beholder sine livlige karakterer, utsøkte musikk og intense kampsystem, så skal i hvert fall ikke jeg være den som hyler. Horizon Zero Dawn
Under E3 i 2015, dukket det opp et besynderlig spill. Her ble vi tatt med til en postapokalyptisk steinalderverden, fylt med robotdinosaurer og andre lignende vesener. Hovedpersonen var en rødhåret kvinne senere kjent som Aloy. Videre ser spillet ut til å ha den stadig økende tendensen til open-world. Etter å ha sett litt mer av spillet, både gjennom ulike trailere, men også "livespilling" under fjorårets SpillExpo, kan dette spillet vise seg å bli en stor tittel i året som kommer. Det blir i hvert fall spennende å følge med på.

NieR: Automata
Dette spillet har ikke vært under radaren min særlig lenge. I desember dukket det dog opp en demo på PS4. Etter å ha sett at det er Metal Gear Rising: Revengeance og Bayonetta utvikler Platinum Games som står bak spillet, tenkte jeg at dette kunne være interessante saker. Den 30 minutter lange demoen overbeviste meg i hvert fall så til de grader om det. En spennende setting med det som så langt virker å være interessante karakterer. Når du i tillegg vet hva slags gameplay som pleier å kjennetegne Platinum Games, var det kort sagt 30 særdeles intense minutter. Om ikke det var nok, dukket det opp et soundtrack som var kjærlighet ved første ... lytt (?). Pang, så var NieR plutselig et av spillene jeg ser aller mest frem til dette året. 

Nioh
Et spill med lignende navn som forrige tittel, men med en litt annen tilnærming. Utvikleren her heter Team Ninja, som står bak bl.a. Ninja Gaiden spillene. Det kan se ut til at de har hentet litt inspirasjon fra nevnte serie, men samtidig også en rekke andre spill. Hovedkarakteren er skummelt lik Geralt of Rivia fra Witcher-serien, mens gameplayet visstnok skal ha et aldri så lite dryss av Soulsborne. Spillet i seg selv er satt til 1600-tallets Japan, med en fantasifull beskrivelse av Edo-perioden. Spennende, spennende. 

Tekken 7
Når det gjelder slåssespill, har jeg alltid vært en Smash Bros. kinda guy. Tekken har jeg litt erfaring med gjennom 2, 4, Tag Tournament og 6, men i motsetning til tidligere nevnte spillserie, har jeg aldri vært noen blodfan av denne serien. Men etter å ha spilt noen kamper i Tekken 6 hos en kompis det siste året, ble jeg smågira på å sjekke ut hva Tekken 7 har å by på. Og det tror jeg sannelig jeg skal gjøre også, når den tid kommer.Persona 5
Den japanske rollespillserien bestående av "high-school"-studenter med overnaturlige krefter, gjør endelig sitt inntog på PS4 dette året. Serien bærer et erkejapansk preg, med animebasert design og karaktererutvikling gjennom blant annet "sosial simulering". Denne gangen er spillet satt til det moderne Tokyo og den fiksjonelle skolen ved navn Shujin High School. Spillet får denne gang en stum protagonist som utforsker manifestasjoner av sin indre psyke, kalt Personas, til å bekjempe ondre krefter med sine medstudenter. Det er bare å glede seg.The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Er det noe undertegnede alltid, alltid ser frem til, er det et nytt Zelda. En av Nintendo's aller største og eldste serier, vender nå tilbake på deres nye konsoll Switch. Er det noe den konsollen trenger, så er det store spill som tiltrekker seg majoriteten, særlig etter at Wii U har seilet om. Breath of the Wild ser ut til å skru den lineære tilnærmingen til serien, over på en større og mer åpen verden. Så langt ser spillet både pent og interessant ut, men så er det alltid en fare for at historien må vike når spillet får denne open-world vinklingen. Men hey, The Witcher 3, Xenoblade Chronicles og Final Fantasy XV klarte det jo, så hvorfor skulle ikke Zelda gjøre det? Jeg har troen.

Final Fantasy
Fjorårets etterlengtede Final Fantasy XV var et fantastisk spill, men slukket ikke min konstante tørste etter denne serien. I år feirer serien 30 (!) år og det er naturlig å tro at Square Enix vil feire dette på en eller annen måte. I starten av desember i fjor, dukket det opp noe som ser ut som en "lekkasje". I følge den vil vi få servert de 9 første spillene og XIII-trilogien på PS4, remasteren av FFXII: The Zodiac Age, samt første del av remaken til FFVII (som jeg har uvirkelig store forventninger til). Enn så lenge er det bare FFXII: The Zodiac Age som er bekreftet, så hele denne lekkasjen bør vel tas med noen teskjeer salt. Men om det skulle vise seg å stemme, om bare noe av det, så er det én ting som er helt sikkert. Og det er at Final Fantasy nok en gang vil få en sentral rolle i et spillår hos undertegnede.

Ni no Kuni II
Samarbeidet mellom Level-5 og den japanske animasjonsfilm-giganten Studio Ghibli, resulterte i det relativt solide rollespillet Ni no Kuni. Oppfølgeren Revenant Kingdom har ennå ikke fått spikret en lanseringsdato, men spillet er planlagt og slippes i år. Designmessig ligner det naturligvis mye på forgjengeren, men med et par interessante nyheter. Blant disse finner vi f.eks. kongedømmebygging og et videreført kampsystem. For min del falt ikke kampsystemet i originalspillet helt i smak, så det blir spennende å se hvordan det nye fungerer. En ny historie, nye karakterer og en ennå mer massiv verden, vil nok også gjøre sitt for å sørge for nok et minnerikt eventyr.

Red Dead Redemption 2
Rockstar er kanskje mest kjent for å briljere med sine åpne tolkninger av Amerikas storbyer. Dog er de også i besittelse av en serie som bærer et litt annet preg. Red Dead-serien er satt til den ville vesten, men er allikevel bygd opp på samme måte som Grand Theft Auto-spillene. Annonseringen av seriens siste tilskudd, kom også som lyn ut ifra klar himmel. Et noe avslørende bilde satte i gang en rykteflod uten like og få dager etter var spillet et faktum.
Kjenner vi Rockstar rett, får vi servert en solid historie og nok en stor verden å boltre oss i. Dett gjør nok at RDR2 sannsynligvis er et av spillene den store majoriteten ser frem til dette året. Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy
Det er noen spill jeg husker bedre enn andre fra den klassiske PlayStation-æraen. Plattformspillene med punggrevlingen Crash Bandicoot er definitivt blant dem. Nå og da finner vender jeg fremdeles tilbake for å spille dem på nytt, men i 2017 har man blir relativt bortskjemt med den ganske så brukervennlige PS4, at det ikke er fult så morsomt å spille på en PS1 lenger. Hva passer vel derfor bedre enn en relansering av de tre første spillene på nettopp PS4? Activision har tatt på seg jobben med å pusse opp spillene og så langt virker det veldig lovende. Karakterdesignet forandres naturligvis en del, men spillene ser ellers ut til å beholde mye av sine originale særpreg. Og godt er det.Kingdom Hearts
Square Enix's lapskaus med Disney og Final Fantasy venter fremdeles på sitt tredje kapittel. I mellomtiden har de pusset støv av tidligere spill og slippet HD-utgaver av både det første og andre spillet i serien. Disse er stasjonert på PS3, men blir nå også å finne på PS4. Selv spilte jeg disse versjonene for en stund tilbake, men takker allikevel ikke nei til en samling av alt på Sony's kraftplugg. For i tillegg til 1.5 og 2.5, som de så fint heter, kommer det enda en samlepakke kalt Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue. Den inkluderer en HD-utgave av 3DS spillet: Kingdom Hearts Dream Drop Distance, PSP spillet: Kingdom Hearts Birth by Sleep, samt browserspillet: Kingdom Hearts χ. Hvis ikke det er oppladning nok til Kingdom Hearts III, så vet ikke jeg...Dette er kun spillene jeg personlig ser mest frem til, men da har jeg fremdeles til gode å nevne en god del titler. Det kommer også DLC'er til både Uncharted 4 og Final Fantasy XV. Om ikke dette skulle være nok til å holde en stakkar underholdt noen timer dette året, finnes det også flere spill med et noe mer usikkert lanseringsvindu. Nevnte remake av Final Fantasy VII har f.eks det, men det gjelder også spill som The Last of Us: Part IIGod of War, Kojima's nye prosjekt Death StrandingKingdom Hearts III, et nytt Assassin's Creed osv. Om alle disse dukker opp i 2017, stiller jeg meg lettere skeptisk til. Men om det skulle vise seg at de gjør det .... Gud bevare oss alle...
 

  

 

Én kommentar

Garden Gamer

04.01.2017 kl.16:01

Så sykt mange bra spill. Vi har veldig lik smak.

Skriv en ny kommentar

Anders

Anders

26, Eidsberg

Siden jeg fikk min første konsoll: en PlayStation i 1996, har jeg vært svært opptatt av spill. Interessen har bare økt med årene, noe som har ført til at jeg også har begynt å nedfelle den i diverse tekster. Hovedsakelig på Gamereactor's community sider. Det vil jeg også fortsette gjøre i denne bloggen, ettersom ting faller meg inn. Spillsmaken min er temmelig bred, men favorittsjangrene er nok rollespill, action/eventyr og delvis plattform.

Kategorier

Arkiv

hits